Productbeoordelingen op de juiste manier integreren

Trusted Shops Productbeoordelingen kunnen heel eenvoudig geïntegreerd worden via de Trustbadge®. Het voordeel daarbij is, dat u met de Trustbadge® zeker weet dat de klanten de producten ook daadwerkelijk bij uw webwinkel gekocht hebben.

De integratie van productbeoordelingen in twee stappen:

1. Om productbeoordelingen te verzamelen dient de Trustbadge® op uw website geïntegreerd te zijn. Wanneer u de Trustbadge® nog niet geïntegreerd heeft, leest u hier in de Trustbadge®-handleiding hoe dat in zijn werk gaat.
  2. Om productbeoordelingen te verzamelen dienen in stap 3 van de integratie van de Trustbadge® de productgegevens (product-id, productnaam en URL van de product*verplicht) uit het winkelmandje doorgestuurd te worden.
<div id="trustedShopsCheckout" style="display: none;">
<span id="tsCheckoutOrderNr">2016-05-21-001</span>
<span id="tsCheckoutBuyerEmail">my.customer@mail.com</span>
<span id="tsCheckoutOrderAmount">4005.95</span>
<span id="tsCheckoutOrderCurrency">EUR</span>
<span id="tsCheckoutOrderPaymentType">PREPAYMENT</span>
<span id="tsCheckoutOrderEstDeliveryDate">2016-05-24</span>
<!-- product reviews start -->
<!-- for each product in the basket full set of data is required -->
<span class="tsCheckoutProductItem">
<span class="tsCheckoutProductUrl">http://www.shop.url/product_page.html</span>
<span class="tsCheckoutProductImageUrl">http://www.shop.url/image.png</span>
<span class="tsCheckoutProductName">Product Name</span>
<span class="tsCheckoutProductSKU">0123456789</span>
<span class="tsCheckoutProductGTIN">0123456789</span>
<span class="tsCheckoutProductMPN">0123456789</span>
<span class="tsCheckoutProductBrand">ABCDEFGHIJ</span>
</span>
<!-- product reviews end -->
</div>

Minimaal vereist zijn tsCheckoutProductUrl, tsCheckoutProductName en tsCheckoutProductSKU.

En klaar is Kees!

U bent nu startklaar om volledig automatisch beoordelingen voor uw producten te verzamelen!

Als eerst zal uw klant via het beoordelingsformulier een beoordeling van uw webwinkel geven, door een commentaar te schrijven en een sterren beoordeling te geven. Daarna zal hij op de bevestigingspagina  de mogelijkheid hebben om het product, dat hij op uw webwinkel gekocht heeft, te beoordelen.

Uitleg:

Verplichte velden

• tsCheckoutProductUrl: De URL van het betreffende artikel
  • tsCheckoutProductName: De productnaam zoals vermeld op de detailpagina van het product
  • tsCheckoutProductSKU: Het identificatienummer resp. artikelnummer van het product (SKU)

Optionele velden

• tsCheckoutProductImageUrl: Hiermee kunt u ons productafbeeldingen of de betreffende URL's sturen
  • tsCheckoutProductGTIN: Identificatienummer waarmee product en pakketten wereldwijd geïdentificeerd kunnen worden, ontwikkeld door GS1
  • tsCheckoutProductMPN: Code waarmee de producent van een bepaald product aangegeven wordt
  • tsCheckoutProductBrand: Merknaam van het product

Productbeoordelingen weergeven in de shop

Wilt u alle verzamelde productbeoordelingen in uw shop weergeven om zo uw omzet te laten stijgen? Integreer dan onze productsticker.
Produktbewertungen im Shop

De productsticker kan geheel naar wens geconfigureerd worden. Selecteer kleur en formaat en publiceer uw productbeoordelingen direct op de betreffende detailpagina's. De productsticker wordt door middel van de volgende JavaScript-code weergegeven.

<script type="text/javascript">
  _tsProductReviewsConfig = {
	tsid: 'XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX',
	sku: ['ART-123'],
	variant: 'productreviews',
        /* optional */
	borderColor: '#0DBEDC',
	backgroundColor: '#ffffff',
	locale: 'en_GB',
	starColor: '#FFDC0F',
	commentBorderColor: '#dad9d5',
	commentHideArrow: 'false',
	richSnippets: 'on',
	starSize: '15px',
	ratingSummary: 'false',
	maxHeight: '1200px',
	hideEmptySticker: 'false',
	filter: 'true',
	introtext: 'What our customers say about us:'
  };
  var scripts = document.getElementsByTagName('SCRIPT'),
  me = scripts[scripts.length - 1];
  var _ts = document.createElement('SCRIPT');
  _ts.type = 'text/javascript';
  _ts.async = true;
  _ts.charset = 'utf-8';
  _ts.src ='//widgets.trustedshops.com/reviews/tsSticker/tsProductSticker.js';
  me.parentNode.insertBefore(_ts, me);
  _tsProductReviewsConfig.script = _ts;
</script>

De parameters “TS-ID”, "locale", “variant” en “sku” moet u verplicht invullen, andere parameters zijn optioneel.

Uitleg:

Verplichte velden

• tsID: Uw Trusted Shops ID
  • variant "productreviews": Voor de productsticker
  • sku: Het productidentificatienummer resp. artikelnummer van de producent (SKU)
  • locale: De waarde van de parameter 'locale' bepaalt de taalversie voor de productsticker. Als u stickers in een andere taal dan Nederlands wilt genereren, kunt u hier een andere taal-land-combinatie invoeren, bijvoorbeeld en_GB voor Engels.
Het is bovendien mogelijk de beoordeling van een product met verschillende uitvoeringen, bijvoorbeeld kleuren of maten, in een oogopslag te tonen. Zo brengt u de beoordelingen van een artikel in verschillende uitvoeringen op één plek bijeen.

Integreer de verschillende SKU's (referentienummers) van het desbetreffende artikel in de code, op de volgende manier:
['product1sku','product2sku']

Optionele velden

• borderColor: Selecteer een kaderkleur die bij uw webwinkel past
  • backgroundColor:  Selecteer de achtergrondkleur van de stickers, bijvoorbeeld wit, om alle stickers dezelfde achtergrondkleur te geven.
  • starColor: Kleur van de beoordelingssterren
  • starSize: Afmeting van de beoordelingssterren (in pixels)
  • ratingSummary: Beslis of u de beoordeling linksboven in de sticker wilt weergeven
  • maxHeight: Deze parameter maakt het u mogelijk de grootte van de productsticker in te stellen
  • introtext: Schrijf zelf een tekst om de bezoeker te attenderen op de aanwezige productbeoordelingen.
  • hideEmptySticker: Als u alleen de sticker op uw pagina wilt genereren en er al productbeoordelingen aanwezig zijn, kunt de parameter 'hideEmptySticker' aanpassen.
  • richSnippets: Als u deze parameter activeert, worden de gestructureerde gegevens voor de weergave van sterren in Google direct in de sticker klaargezet
  • commentBorderColor: Hiermee bepaalt u de kaderkleur van iedere individuele beoordeling.
  • commentHideArrow: Met deze parameter (de)activeert u het driehoekje onderaan de rand van iedere beoordeling.

En klaar is Kees. We wensen u veel plezier met de Trusted Shops Productbeoordelingen!

Beoordelingsterren apart tonen

Niet alleen de productsticker bevat beoordelingssterren. U kunt voor ieder artikel de sterren van de algemene beoordeling apart van het klantcommentaar op de pagina Productdetails tonen. Als ze individueel worden vormgegeven en op een prominente plek worden geplaatst, geven de beoordelingssterren uw klanten direct een indruk van de beoordeling van het product.

Vul de onderstaande JavaScript-code in om de beoordelingssterren volgens uw wensen te publiceren

<div id="test"></div>
<script type="text/javascript" src="//widgets.trustedshops.com/reviews/tsSticker/tsProductStickerSummary.js"></script>
<script>
var summaryBadge = new productStickerSummary();
summaryBadge.showSummary(
{
'tsId': 'TSID',
'sku': ['9990004'],
'element': '#test',
'starColor' : '#FFDC0F',
'starSize' : '14px',
'fontSize' : '12px',
'showRating' : 'true',
'scrollToReviews' : 'false',
'enablePlaceholder' : 'false',
}
);
</script>

Uitleg:

Verplichte velden

• tsId: Uw Trusted Shops-ID
  • sku: Het productidentificatienummer, resp. artikelnummer van de producent (SKU)
  • element: Plaatsing van de beoordelingssterren

Optionele velden

• starColor: Kleur van de beoordelingssterren
  • starSize: Afmeting van de beoordelingssterren (in pixels)
  • frontSize: Lettergrootte van het aantal beoordelingen en beoordeling (in pixels)
  • showRating: Beoordeling tonen (true) of verbergen (false)
  • scrollToReviews: Door het klikken op de sterren scrolt de site naar de Product Sticker (activeren met "true")
  • enablePlaceholder: Als u deze parameter activeert, worden de productbeoordelingsterren in de kleur grijs weergegeven indien er nog geen beoordeling beschikbaar is.