Hoe u klantbeoordelingen verzamelt

Er zijn verschillende manieren waarop u met Trusted Shops beoordelingen kunt verzamelen. Combineer onze producten op een zinvolle manier om optimale resultaten te behalen.

Aan de slag met de review collector

De Review Collector is bij uitstek geschikt om in slechts een paar minuten een groot aantal nieuwe beoordelingen voor uw webshop en uw producten te verzamelen zonder dat u hiervoor technische aanpassingen hoeft te doen.

Hoe werkt het?

U kunt de Review Collector vinden in uw persoonlijke My Trusted Shops in het menu ‘Beoordelingen – Shopbeoordelingen – Review Collector’.

In vier stappen naar nieuwe beoordelingen:

1. Upload de gegevens van uw bestelling in een Excel-bestand. Alleen het bestelnummer, het e-mailadres en de datum van de bestelling zijn verplichte gegevens. Andere gegevens zoals naam en voornaam van de klant kunnen optioneel worden ingevoerd. Wanneer u ook productbeoordelingen wilt verzamelen, moet u tevens het identificatienummer SKU en de naam van het product opgeven.

2. Koppel vervolgens de bestelgegevens door bij de kolombeschrijvingen in uw Excel-tabel de corresponderende beschrijvingen van Trusted Shops te kiezen. Een voorbeeld: Als een kolom in uw bestand de titel “bestel-ID” heeft, selecteert u hiervoor “bestelnummer”. Dit zorgt ervoor dat het Trusted Shops-systeem uw gegevens correct toewijst.
Collect customer reviews with the review collector
3. In de volgende stap controleert u uw lijst met ontvangers. Hier ziet u ook de verzenddatum van de e-mails, die u voor elk e-mailadres afzonderlijk van tevoren in de Excel-tabel kunt vastleggen. Als u op het vergrootglas klikt, wordt een preview weergegeven van het e-mailsjabloon die uw klanten te zien zullen krijgen.

4. Tot slot verzendt u de beoordelingsverzoeken met één klik op de knop. De e-mails worden op basis van de opgegeven termijnen naar uw klanten verzonden.

Klaar. Nu hoeft u zich alleen nog maar te verheugen op alle binnenkomende klantbeoordelingen.

Hier kom je meer te weten over de juridische randvoorwaarden voor het gebruik van de Review Collector.

Doorlopend beoordelingen verzamelen met de Trustbadge®

Zet bestellingen om in beoordelingen voor uw webshop en uw producten. Zodra u de Trustbadge® op uw website hebt geïntegreerd, verzamelt u zonder enige moeite doorlopend beoordelingen.

Na afronding van een bestelling wordt de Trustcard geopend, waarmee klanten zich voor een beoordelingse-mail kunnen aanmelden.

Hier vindt u de Trustbadge®-integratie en hier de integratie van productbeoordelingen op uw site.

Beoordelingsknop in uw eigen e-mailberichten

Wilt u e-mailberichten met daarin een beoordelingsverzoek liever zelf vormgeven en in lijn brengen met uw eigen huisstijl? Zelf e-mailberichten opstellen met een beoordelingsverzoek in vergelijking met het krijgen van beoordelingen via Trustbadge® of Review Collector, vereist extra inzet, maar is met behulp van de beoordelingsknop toch een goede optie.

U genereert een Base64- en URL-gecodeerde beoordelingslink, waarin u uw TS-ID, het ordernummer en het e-mailadres van de klant opneemt. Vervolgens voorziet u de link van een klikbare afbeelding en klaar is uw beoordelingsknop. Omdat u de gegevens van de bestelling meestuurt, hoeven uw klanten in het beoordelingsformulier alleen nog maar hun score aan te geven en een opmerking toe te voegen.

Hier leest u alles over de integratie van de knop.