Alle profielen van het bedrijf L' Atelier du Champagne B.V.

2 webshops en bedrijven



Categorieën
Sortering

L' Atelier du Champagne

L' Atelier du Champagne
5.00/5.00
71 beoordelingen
Keurmerkgeldig
met kopersbescherming
l’Atelier du Champagne neemt je mee in de wereld van Champagne. In Frankrijks meest noordelijke wijnregio is de afgelopen twintig jaar veel gebeurd: verkochten druiventelers vroeger hun oogst aan grote champagnehuizen of coöperaties, nu maken ze meer en meer hun eigen champagnes. Gelukkig! Want het zijn deze telers, of growers, die experimenteren met nieuwe technieken en smaken. Inmiddels zijn zij de meesters van champagnes met body, expressie van terroir, droge stijlen en uitgesproken smaken. De ontwikkelingen hebben ook de gevestigde huizen, die soms al bijna drie eeuwen topchampagnes produceren, geïnspireerd hun klassiekers te herzien. Champagnemakers spelen met lagere dosages in op de drogere smaak van moderne wijnliefhebbers, kiezen ervoor biologisch of biodynamisch te werken, en geven hun champagnes een nieuw uiterlijk met moderne etiketten en visueel gewaagde verpakkingen. Bubbels zijn booming: ook Nederlanders drinken steeds vaker een lekker glas mousserende wijn. l’Atelier du Champagne zet de deur open voor doorgewinterde champagnegekken, wijnliefhebbers die meer willen weten van ’s werelds meest feestelijke wijn, en nieuwsgierige proevers.

L'Atelier du Champagne

4.58/5.00
18 beoordelingen
Keurmerkgeldig
met kopersbescherming
l'Atelier du Champagne will take you on a journey into the world of champagne. A lot has happened in France's northernmost wine region in the past twenty years: grape growers used to sell their harvest to large champagne producers  or cooperatives, now they're increasingly producing their own champagnes. Lucky for us! Because these growers are the ones experimenting with new techniques and flavours. They are now the masters of champagnes with body, expression of terroir, dry styles and distinctive flavours. These developments have also inspired the established producers, some of whom have been producing top-shelf champagnes for almost three centuries, to update their classics. Champagne makers are responding to the drier tastes of modern wine lovers with lower doses, they are making the choice to switch to organic or biodynamic production, and they're giving their champagnes a new look with modern labels and visually engaging packaging. Bubbles are booming: the Dutch, too, are pouring a good glass of sparkling wine more and more often. l'Atelier du Champagne is ready to welcome seasoned champagne aficionados, wine lovers who want to know more about the world's most festive wine, and curious tasters.