yarinde.nl

1.834 reviews in totaal

1.834 reviews since 24 jun 2020

Gecertificeerd sinds: 22 jul 2020
yarinde.nl voldoet aan alle Kwaliteitscriteria van Trusted Shops Het bevat o.a.:
Geverifieerde identiteit
Versleutelde dataoverdracht
Duidelijk bestelproces

Klanten zijn over het algemeen tevreden over de plantkwaliteit, het uitgebreide aanbod aan biologische en inheemse soorten en de duidelijke, overzichtelijke website met nuttige tools. Daarnaast wordt de snelle en nette bezorging gewaardeerd en wordt de klantenservice vaak als behulpzaam en oplossingsgericht ervaren. Tegelijkertijd zijn er verbeterpunten, zoals kwetsbaarheden en onzorgvuldige behandeling bij de verpakking en bezorging, regelmatig voorkomende vertragingen en fouten tijdens de levering, en klachten over te kleine, beschadigde of zieke planten. Sommige klanten ervaren trage of onduidelijke communicatie met de klantenservice. Verder missen klanten vaak duidelijke labels, plantplannen of begeleidende informatie, wat het lastig maakt om de planten correct te plaatsen.

Reviewsyarinde.nl

3 plantjes besteld en ontvangen . Wat beter kan is het inpakken en verzenden. Wat klungelig verbakt. ( ik denk dat de planten mede door het vervoer ook nog eens een pak rammel gekregen hebben. Ik doe erg mijn best ze zo te vertroetelen dat ze dat overleven..

Antwoord van yarinde.nl

Bedankt voor uw eerlijke review. Dat stellen we erg op prijs. Ook bedankt voor de feedback over het verpakken. We doen ergens ons best om de planten met zorg te verpakken. Misschien is er in uw geval een inschattingsfout gemaakt, of is het transport te ruig verlopen. Onze excuses hiervoor. De planten zijn sterk en hebben een goed wortelstelsel, en ik heb er het volste vertrouwen in dat ze goed zullen aanslaan. Mocht u toch uw twijfels hebben neem dan vooral even contact op met onze klantenservice. We helpen u graag.

Stevig verpakt, mooie planten.

Stevig verpakt, mooie planten. Ik had alleen 4 verschillende borderpakketten en het wordt bij elkaar geleverd, ik moest lang uitzoeken welke planten bij welk pakket hoorde ivm verschillende benamingen. Iets van kleurtjes per border had handig geweest. Nu in bakken geplant ( het moest bestraat worden ivm vervuiling) Dus ik kan het wel uit de grond kijken nu 😉

Antwoord van yarinde.nl

Bedankt voor uw review! Fijn dat alles naar wens is. wij werken bij het inpakken van vaste planten, siergrassen en borderpakketten van links naar rechts en per nieuwe soort ziet u een label. Bij het uitpakken deze volgorde aanhouden! Tip, maak duidelijke groepjes van soort bij soort bij het uitpakken.

Goede ervaringen met Yarinde. Planten komen fris en goed verpakt aan. Bezorgers letten niet altijd goed op de "dit boven pijl". Maar ondanks dat weinig schade. Sommige plantjes zijn wel wat erg klein.
Ik had drie hoogstam eiken besteld en 1 meerstammige eiken boom met nog wat planten. Alles kwam snel en goed aan en contact was goed. Ik had Yarinde nagebeld omdat ik wisselende beoordelingen zag, maar ik moet eerlijk zeggen dat alles naar tevredenheid is. Als verbetering voor het bedrijf adviseer ik te gaan werken met andere leveranciers of leveranciers die duidelijker communiceren in wanneer wat aankomt. Maar dat vind ik enkel benoemenswaardig en doet niet af aan de kwaliteit van de bomen en planten.

Antwoord van yarinde.nl

Bedankt voor uw review! Fijn dat u een goede ervaring met ons heeft gehad

Een feestje om uit te zoeken

Nou, wat een feestje om uit te zoeken welke planten in de tuin passen! Zoeken op standplaats, kleur, wel/niet wintergroen, grondsoort... complete borderpakketten kant en klaar. Als je er niet uitkomt ligt het aan jezelf, want er wordt zelfs met je meegedacht via een borderplan op maat, maar je kunt ook zelf aan de slag met de tips. Echt geweldig. We hebben een heel plannetje zelf gemaakt en besteld, alles keurig verpakt aangeleverd. We hebben het er al in staan en zijn nu vol verwachting of het allemaal gaat groeien dit seizoen. De voorpret hebben we al gehad in ieder geval!

Antwoord van yarinde.nl

Bedankt voor uw review! Het is inderdaad erg makkelijk om u tuin aan te passen doormiddel van onze borderpakketten. Bij elk borderpakket staat er in de productomschrijving een aanplant plan. Zo kan iedereen (zelfs als je nog geen groene vingers hebt) zelf hun tuin aanpakken!
Dit was de 2e keer dat ik hier bestelde. De 1e keer was echt heel goed! Vandaar de 2e bestelling. Helaas waren de plantjes helemaal in elkaar vergroeid en geel. Ik heb ze zo voorzichtig mogelijk uit elkaar getrokken maar helaas is er daardoor wel wat gesneuveld. Op hoop van zege en met veel liefde alsnog in de grond gezet. Hopelijk worden ze weer groen en gaan ze t redden. Niet wat ik was gewend na de 1e positieve ervaring.

Antwoord van yarinde.nl

Allereerst heel erg bedankt voor uw tweede bestelling bij ons! Wat fijn dat de eerste ervaring zo goed beviel. Het is dan natuurlijk extra jammer om te lezen dat deze tweede levering niet aan uw (en onze) verwachtingen voldeed. U geeft aan dat de plantjes geel waren en in elkaar waren vergroeid. Soms kan dit gebeuren als planten in de kwekerij al wat weelderiger zijn gegroeid, of als ze tijdens het transport wat licht hebben gemist. Het loshalen kan dan inderdaad een behoorlijke uitdaging zijn. Toch heeft u er ontzettend goed aan gedaan om ze met veel liefde in de grond te zetten! Onze planten hebben een zeer sterk wortelgestel. Vaak zien we dat gele of geknakte plantjes in de volle grond, met een beetje tijd en de juiste verzorging, verrassend snel weer bijtrekken en prachtig groen uitlopen. Mochten de plantjes het onverhoopt toch niet redden, laat het ons dan over een tijdje zeker even weten (het liefst met een paar foto's). We bieden namelijk altijd een aangroeigarantie en laten u er uiteraard niet mee zitten. We duimen mee dat ze u de komende tijd alsnog positief gaan verrassen!

Fouten bij bezorging

De bezorging is niet goed verlopen. Het eerste deel van de bestelling is op een verkeerd adres bezorgd, waar we geen duidelijkheid over kregen door Yarinde, zij gaven juist verkeerde informatie door over waar de bestelling was en wanneer deze bezorgd zou worden. Gelukkig waren de ontvangers zo vriendelijk om ons op te zoeken. Bij het tweede deel van de bestelling zat helaas de verkeerde grond. Dat is na een aantal keer heen en weer mailen netjes opgelost door Yarinde. Yarinde was wel altijd netje bereikbaar via de service desk.

Antwoord van yarinde.nl

Bedankt voor uw review! Gelukkig is het opgelost. Excuses voor het ongemak.
Zo fijn dat Yarinde zo'n groot assortiment heeft en de planten snel kan leveren. Mijn teunisbloemen heb ik meteen in de grond gezet en bloeien zelfs al. Ook de calamintha's hebben hun plekje gekregen, nu wachten tot ze groeien en zo lekker gaan ruiken

Antwoord van yarinde.nl

Hartelijk dank voor deze mooie review! Wat fijn om te horen dat u zo tevreden bent over ons assortiment en de snelle levering. Geweldig dat de teunisbloemen nu al prachtig bloeien! De Calamintha (bergsteentijm) zal zich straks ongetwijfeld mooi ontwikkelen. Zodra deze gaat bloeien en geuren, komen er ook nog eens veel bijen en vlinders op af. Daar gaat u zeker nog heel veel plezier van hebben. Heel veel tuinplezier!
De planten zijn voortreffelijk. Bbj de bezorging door DPD ging het aanvankelijk fout, maar die fout werd hersteld. Ook over de klachten afhandeling niets dan lof. Yarinde bleef bereikbaar. Omdat het om levende planten ging, voor ons zeer waardevol.

Antwoord van yarinde.nl

Bedankt voor uw review! Fijn om te horen dat uw tevreden bent met de kwaliteit van de plantjes! We nemen elke klacht serieus en proberen die altijd zo goed mogelijk op te lossen.
Nette aflevering Fijner als beplanting advies erbij zou zitten vooral als er afwijkende planten tov borderpakket vh website is geleverd

Kwaliteit verpakking erg wisselend, klantservice uitstekend, mooi biologisch aanbod

Bestelling kwam in 2 - de ene was prima verpakt, de ander was een rommeltje. Er ontbrak een deel van de levering maar klantenservice was uitstekend en was snel opgelost. Fijn dat er een redelijk aanbod biologisch is.
Zorgvuldig ingepakt. Toch misschien op alle potjes vermelden welk plantje het is. Minpunt: heb van 1 plantje en potje gekregen met geen scheut erin. Gevraagd via bericht met als antwoord dat sommige plantjes pas later uitkomen. Wel opmerkelijk dat de twee andere van deze soort al een scheut hadden van een 15 à 20 cm.

Antwoord van yarinde.nl

Bedankt voor uw review! Dat is inderdaad zo. Wij zorgen voor een goed wortelgestel, de planten komt vanzelf boven. Daarnaast heb ik u ook een aangroeigarantie van 3 maanden aangeboden. Mocht de plant niet aanslaan, bieden we een vervangend product of uw geld terug.
Mooie boom! Kosten incl. verzendkosten in verhouding hetzelfde als bij andere aanbieders. Communicatie over aflevering kan beter. Geen update ontvangen, o.b.v. info op website zou levering een kleine week duren. Met drie dagen werd er ineens aangebeld met de boom. Heel fijn, maar toen moesten we het gat ineens die avond nog graven.

Bedankt voor uw review!
De Perzische slaapboom ziet er goed uit en is keurig bezorgd. De communicatie met het bedrijf is slecht. Er wordt niet goed gelezen. Er staat op de website dat je zelf een afleverdatum mag aangeven maar als je dat dan vervolgens doet, ontstaan er veel logistieke problemen die pas na heel veel heen en weer gebel en geschrijf opgelost worden. Een onaangename ervaring. Een beetje reflectie op de handelswijze ontbreekt en wordt sterk aangeraden.

Antwoord van yarinde.nl

Bedankt voor uw review! We hebben het achteraf nog voor u aangepast. Excuses voor het ongemak.
De planten kwamen liggend aan in droge grond. Een deel van de grond kwam daardoor uit de potjes. Niet alle planten zagen er florisant uit, we hebben ze geplant en zijn benieuwd hoe ze aanslaan en opkomen.
Pakket is 4 dagen onderweg geweest. Planten hebben daar duidelijk onder geleden. Volledig uitgedroogd. Lavendel slecht beworteld en wel erg klein voor een p9 pot. De helft van de cichorei met geknakte stengels in de doos, met het meeste blad geel, 2 groene blaadjes. Alles eerst een dag en nacht vol laten zuigen met water voordat ze pootbaar leken. Lijken nu wel aan te slaan.

Antwoord van yarinde.nl

Bedankt voor uw review! Excuses voor de vertraging. Fijn dat de plantjes nu wel aanslaan. Mocht u nog twijfelen om de kwaliteit mag u altijd een mailtje sturen naar hallo@yarinde.nl.
Bestelling zou binnen 3-5 werkdagen verzonden worden. Ik kreeg ze precies een maand later. Zou iets op de site hebben gestaan over de kerstdagen, niet gezien en ook niet in de bestellingsbevestiging hiervan op de hoogte gebracht. Ik had 4 pakketten besteld en de zending werd geleverd zonder pakbon of overzicht, was dus lastig controleren of alles aanwezig was. Daarnaast een grote plant beschadigd doordat deze gestapeld in een doos stond. Een aantal planten zien er dubieus uit, potje lijkt leeg of plant lijkt dood. Maar dat is nog even afwachten of dat ook echt zo is. Al met al daarom 3 sterren. Klantenservice overigens dik in orde, steeds snel en vriendelijk antwoord.

Antwoord van yarinde.nl

Bedankt voor je eerlijke review en het delen van je ervaring. Allereerst mijn welgemeende excuses voor de vertraging. Een maand wachten is natuurlijk veel langer dan de bedoeling is. De combinatie van de feestdagen en de extreme weersomstandigheden (vorst en sneeuw) zorgde helaas voor een flinke uitdaging in onze logistiek, maar ik begrijp volledig dat dit erg vervelend is geweest. Wat betreft de planten die er momenteel 'dubieus' uitzien: maak je geen zorgen! In deze tijd van het jaar zijn veel planten in winterrust. Het is heel gebruikelijk dat potjes leeg lijken of dat de plant er wat dor uitziet. Zodra de temperaturen stijgen en het voorjaar begint, zul je zien dat ze vanuit de wortels weer prachtig uitlopen. Dat is het mooie van de natuur, ze slapen nu gewoon even. Wat we echter niet willen, is dat een plant beschadigd bij je aankomt door de manier van inpakken. Onze excuses hiervoor. Omdat je aangeeft dat er een grote plant beschadigd is, wil ik je vragen om hiervoor even contact met onze klantenservice op te nemen (liefst met een foto). Dan zoeken we direct naar een passende oplossing, want we willen natuurlijk dat je uiteindelijk 100% tevreden bent met je groen! Fijn om te horen dat je verder goed geholpen bent door mijn collega's. We hopen dat je, ondanks de start, straks volop van je tuin kunt genieten. Met vriendelijke groet, Team Yarinde

Fijne kwaliteit in plantgoed en bezorging

Ik was niet thuis bij de aflevering. De plant was mooi in de schaduw neergezet door de transporteur. De plant zelf (Corylopsis) is indrukwekkend. Mooi doorworteld, prachtig in het blad.

Antwoord van yarinde.nl

Hartelijk dank voor uw prachtige review! Wat ontzettend leuk om te lezen dat u zo blij bent met uw nieuwe Corylopsis (schijnhazelaar). Het is altijd erg prettig als een bezorger even goed meedenkt; heel fijn dat de plant netjes en veilig voor u in de schaduw is gezet toen u niet thuis was. En wat mooi om te horen dat de kwaliteit van de plant zelf zo indrukwekkend is, met een sterk wortelgestel en prachtig in het blad. Daar worden wij als plantenliefhebbers natuurlijk erg blij van! We wensen u er nog heel veel plezier van in uw tuin. Geniet van het mooie blad nu, en natuurlijk alvast van de bijzondere bloei die deze plant in het vroege voorjaar geeft!

Klein maar fijn

De plantjes zijn niet groot, logisch ze worden verzonden, maar na 2 dagen zien ze er prima uit. Netjes en duidelijk ingepakt. Ik heb een’border pakket’.

Antwoord van yarinde.nl

Bedankt voor uw mooie review. De plantjes die wij leveren komen vers van de kweker, en kunnen in sommige gevallen inderdaad nog klein zijn, we leveren wel altijd een goed ontwikkeld wortelstelsel. Waardoor de planten wanneer die bij u in de tuin staan snel en goed kunnen aanslaan en zich kunnen ontwikkelen tot een mooie volwassen plant. Alvast heel veel plezier van uw bestelling.

Iets meer gedetailleerd borderplan

Levering van de plantjes heel zorgvuldig gedaan. Ik had alleen een uitgebreider plan verwacht hoe het borderpakket in de tuin te zetten. Nu moeten doen met de foto op het internet. Zeker wanneer er meer vierkante meter van hetzelfde pakket wordt besteld, is het fijn om iets meer info te ontvangen qua afstanden tussen de verschillende planten.

Bedankt voor uw review!

Heeft u een nieuwe (verhoogde) border aangelegd of bent u bezig met het (her)inrichten van uw tuin? Yarinde.nl levert alle tuinplanten om van uw tuin een droomtuin te maken. Wij leveren A-kwaliteit tu...