Tot ik bij vrienden logeerde die wollen dekbedden hebben, wist ik niet eens dat die bestonden. En zo ontdekte ik dat ik wol veel fijner vind als dekbed dan synthetisch of dons. Het is lekker warm, maar niet té, en het is fijn om wat meer gewicht op je te voelen.
Kapok als kussenvulling kende ik alleen van naam. Wat slaapt dat fijn zeg! Ik had altijd een warm hoofd, lag de hele nacht mijn kussen om te keren. Nu hoeft dat niet meer, en dat geeft veel rust
Maar de grote ontdekking is toch wel de wollen onderdeken. Het lijkt wel alsof je op een wolk slaapt! Ik heb een goed matras, maar toch lag ik nooit echt lekker. Nu wel! En dat is belangrijk voor me, want ik loop vele kilometers per dag, en op deze ondergrond komen mijn vermoeide spieren eindelijk echt tot rust. De deken is warm zonder broeierig te zijn, en daardoor blijft mijn lichaamstemperatuur gedurende de nacht veel stabieler. Ik wou dat ik dit jaren geleden ontdekt had! En dan te bedenken dat ik zoveel loop omdat ik een hondenopvang heb, en de honden hier al jaren lekker liggen te pitten op schapenwollen vachtjes!
Omdat ik anderen dit genoegen ook van harte gun, beveel ik nu iedereen de wollen onderdeken aan. Een vriendin van me heeft er nu ook een en heeft het nu in haar koude slaapkamer eindelijk lekker warm in bed. Overigens heb ik geen aandelen in dit bedrijf, ik ben gewoon echt enthousiast!
Verder lezen