FixPart.nl

108.198 reviews in totaal   23.105 reviews verzameld gedurende de afgelopen 12 maanden

Klanten waarderen de snelle levering, het gebruiksgemak van de website bij het zoeken naar onderdelen, de vriendelijke en behulpzame klantenservice, marktconforme prijzen, duidelijke productinformatie en de aanwezigheid van instructievideo's of tips voor montage. Ook wordt het retourneren soms als klantvriendelijk ervaren. Aan de andere kant zijn er regelmatig klachten over trage, onduidelijke of onbetrouwbare bezorgdiensten, lastige of verwarrende navigatie op de website, trage reacties en gebrekkige telefonische bereikbaarheid van de klantenservice, te hoge prijzen of verzendkosten, een omslachtig of verwarrend retourproces, onduidelijke of onjuiste productinformatie en voorraadstatus, evenals ontbrekende of onduidelijke montage-instructies.

ReviewsFixPart.nl

Vervanging grill element Miele H147-2MB

Ik heb het Whirlpool Indesit 481010836643 grillelement toegepast in mijn Miele H147-2MB, die 22 jaar oud was. Het originele element zou ruim € 280,-- moeten kosten en bovenstaand element leek er veel op en klopte ook qua vermogen. De flens lengte en breedte klopte precies. De aansluitingen waren echter te lang voor de Miele behuizing en dat is opgelost door 20 mm M4 messing afstandbusjes. Ook heb ik een beugel gemaakt voor de top bevestiging. (zie foto) het geheel werkt weer perfect. Ondanks dat het element uit Italie moest komen werd het toch dezelfde week afgeleverd. TOP !

Het contact met Fixpart beoordeel ik als professioneel en persoonlijk.

Het contact met Fixpart beoordeel ik als professioneel en voelt toch heel persoonlijk en prettig informeel. Het bestelde onderdeel is in goede orde ontvangen. De enige opmerking die ik heb, is als volgt Transport wordt door DPD verzorgt, maar deze bezorgt niet. Alles wordt afgeleverd op een ophaalpunt waardoor ik nog steeds de deur uit moet od iemand moet sturen. Dit is puur uit gemak van de vervoerder, want het pakket paste prima in mijn pakket brievenbus.

Snelle levering en juiste onderdelen LG

Snelle levering en juiste onderdelen voor mijn LG wasdroger. Beide Thermo sensoren waren defect geraakt. De klus was op zich simpel om te vervangen, ik heb er geen foto's of video van gemaakt. Ik ben een electronica specialist en meten is weten, zo vond ik snel de fouten en bestelde de benodigde onderdelen. Ik had er niet over gedacht dit te fotograferen of te filmen, het is maar een gewoon klusje, even de sensors vervangen, dat deed ik met links (mijn rechter pols is net geopereerd). De wasdroger werkt weer als vanouds, ik heb de machine ook nog even grondig schoongemaakt, pluis kan vlam vatten of soms sluiting veroorzaken, het komt overal in de machine terecht. Verder vond ik geen gebreken dus weer dicht gemaakt en getest. Probleem opgelost. Scheelt toch weer een nieuwe wasdroger moeten kopen, kosten afvoer millieu etc. De onderdelen waren leverbaar en betaalbaar. De nodige kennis van electronica is wel een pre om dergelijke klussen veilig uit te voeren, Voor de rest, Top! Kan niet anders zeggen en schrijven. Ik kom hier terug als ik weer onderdelen zoek! .Ps toch een foto van het front van mijn machine.

✅ Accessoires vaatwasser

Ik had accessoires nodig voor de rekken van mijn vaatwasser. De klantenservice heeft me heel goed geholpen om de juiste onderdelen te vinden, en ze passen allemaal perfect. De verzending was iets vertraagd omdat een van de leveranciers een onderdeel niet op voorraad had, maar toen ik ernaar vroeg, kreeg ik direct een duidelijke terugkoppeling. Al met al een uitstekende service. Echt een aanrader!
Ik zocht een deursensor voor een oudere wasmachine. Na wat zoekwerk kwam ik bij FixPart. Daar is een overvloed aan onderdelen. De deursensor was snel gevonden. Het door mij gezochte onderdeel, werd na de bestelling te hebben geplaatst op de eerstvolgende postbesteldag thuis geleverd. Hoe handig is dat? Het nieuwe onderdeel was identiek aan het oude. Met een defecte deursensor blijft de wasmachine geblokkeerd. Met de nieuwe is het euvel verholpen. Mijn wasmachine was weer als tevoren.

Zeer tevreden over FixPart, niet tevreden over de gebruikte bezorgdienst

Een deurvak voor de vriezer nodig, makkelijk te vinden en te bestellen via de webshop. Helemaal tevreden. Pakket zou 2 dagen later bezorgd worden door de firma DPD, gezorgd dat ik thuis ben om vervolgens een bericht te krijgen dat ze me gemist hebben. Bericht in brievenbus. Brievenbus gecontroleerd, geen bericht in brievenbus. Twee dagen later zou pakket weer bezorgd worden, echter hetzelfde verhaal. Pakket dan maar bij afhaalpunt laten bezorgen en na 9 dagen in ontvangst mogen nemen. Lang verhaal kort, tevreden over FixPart, niet tevreden over de gebruikte bezorgdienst waar gebruik van wordt gemaakt.

Slecht garantie, perfect fixPart

Gelukkig kon ik dit rubberen onderdeel bij FixPart kopen. Ik weet niet hoe het defect is ontstaan; mijn wasmachine is pas twee maanden oud. Waarschijnlijk is het rubber beschadigd door een hard voorwerp tussen het wasgoed. Toen ik contact opnam met Samsung voor een reparatie, kreeg ik te horen dat dit niet onder de garantie viel. Ik moest €260 betalen voor een nieuw deurrubber en daarnaast €112 aan onderzoekskosten voor een monteur. Echt onbegrijpelijk. Dankzij FixPart kon ik het originele onderdeel bestellen. Ik ben zelf monteur, heb de duidelijke instructies gevolgd en de reparatie zelf uitgevoerd. Alles werkt nu weer perfect. Bedankt, FixPart!
Eerst onduidelijkheid op uw site en dat staat er nog steeds op, betreft koolborstels voor Indesit wat. In de omschrijving staat 2 stuks, wat logisch is volgens mij, maar als je besteld krijg je er maar 1. Lijkt me niet handig en erg vervelend als je alles uit elkaar hebt gehaald en moet wachten op de andere koolborstel. Mijn advies zou zijn om deze onduidelijkheid op te lossen door er gewoon 2 op de site van te maken want 1 is echt zeer onpraktisch. De afhandeling na mijn klacht was snel en correct. Vandaar mijn 4 sterren. Vriendelijke groet, Machiel Duvigneau

Extra bestelling.

Hoewel jullie site me feilloos naar het juiste onderdeel wees, is het jammer dat jullie niet (kunnen) aangeven hoeveel van de door mij gezochte onderdelen in de wasmachine moesten. Daardoor moest ik na twee schokdempers besteld en ontvangen te hebben, nog los een derde bestellen. Uiteraard met nogmaals verzendkosten. Overigens realiseer ik me dat ik dat van tevoren had kunnen uitzoeken....... Tip: als jullie niet (kunnen) aangeven "hoeveel er in moet", geef de klant de tip dat eerst zelf uit te zoeken! Voor de rest: prima, ga zo door.

Vaatwasser weer als nieuw door nieuwe boven- en onderkorf

Korven van vaatwasser waren verroest. In de winkel willen ze niet helpen om nieuwe te bestellen, want dat is volgens hen niet rendabel met een oudere vaatwasser. Het is alleen mogelijk om een nieuwe vaatwasser te kopen. Dus toen gaan googlen en deze geweldige site ontdekt! Alles staat superoverzichtelijk aangegeven, je kunt onder andere zoeken op merk en typenummer. Je kunt ook kiezen voor het origineel of een gelijkwaardige, maar goedkopere versie. Levering de volgende dag is niet helemaal gelukt, maar dat komt door drukte bij DPD.

Snel en goed.

Een "OE"-storing aan onze 7 jaar oude LG-wasmachine. De afvoerpomp werkte niet goed meer. Geen moeilijke klus. Bleek dat het origineel gemonteerde type pomp niet in de lijst met onderdelen staat voor onze wasmachine. Je bent dan langer bezig met zoeken naar het juiste onderdeel dan met de reparatie. Uiteraard kunnen ze daar bij Fixpart niets aan doen. Heel prettig is de snelheid van bestellen en versturen bij Fixpart. De wasmachine kon de volgende dag weer onverstoorbaar verder.

Verwarmingselement Whirpool-Indesit (Hotpoint Ariston)

Wasdroger werkte niet meer error E007. Dit heeft te maken met verwarmingselement en/of temperatuur sensoren. De twee kliksons moeten oneindig ohms waarde geven, en de temperatuur sensor tussen 10 en 20 K ohm. Bij mij was deze TDC-tod defect. Dus complete vervanger C00277072 besteld van aftermarked. Enkel deze is imitatie en komt uit spanje. Hier ontbreekt de temperatuur sensor. Dan maar de originele besteld van €76 en droger is weer gerepareerd.
Snelle levering met in dit geval origineel vervangend onderdeel (Dyson V11 motor). Bleek zelfs met extra schroeven en benodigde gereedschap!!! Bij de levering stond 2 werkdagen - werd de volgende dag al geleverd!!! Prijs was goedkoop. Tot mijn verbazing kun je een hele Dyson V11 in onderdelen kopen en samenstellen tot een hele nieuwe stofzuiger, wat goedkoper is dan een nieuwe!

Snelle levering en alles past perfect!

Doordat er iets in de stofzuigerslang vast kwam te zitten, was de zuigkracht niet meer goed en zelfs kapot, waardoor ik telkens met het kopje moest bukken en stofzuigen. Niet te doen natuurlijk, dus toen kwam ik er achter dat ik de kapotte onderdelen los kon vervangen via de website hier, geweldig!! Ben zo blij met mijn aankoop, had bijna een nieuwe stofzuiger gekocht voor €100. Hier heb ik gelukkig mijn onderdelen kunnen vervangen voor 3 tientjes, en mijn stofzuiger is weer gloednieuw en werkt perfect! Het paste ook allemaal goed op elkaar. Had een kop besteld en zo’n telescopische buis. Echt een aanrader. Ben blij dat zulke mogelijkheden bestaan!

Bestellen en levering snel. Ploegen door type nummers lastig.

Bestellen ging snel en de volgende dag lag het al bij het PostNL punt. Goed dat deze optie direct ook wordt aangeboden. Het enige verbeter puntje ligt bij de specifieke onderdelen welke we bestelden. Het ging om een rubberen deurafdichting voor een Liebherr koelkast. Er zijn voor onze koelkast twee verschillende maten; voor het vries gedeelte en koelgedeelte. Nu hadden we beiden nodig, maar als we maar 1 van beiden nodig hadden was dat niet direct duidelijk geweest welke. Er worden enkel type nummers getoond in de beschrijving. Dat is kennelijk een meer voorkomend probleem bij veel merken en hun reserve onderdelen.
Im.sorry im.not a Dutch speacker i use English as a second language (and thanks for understanding). So far my experience has been good its fast deliver you've sent an alert to when.the.product will be delivered. I still rate you 5 starts but there's just two things that you can improve. Since you have a big huge comunity of English speakers in the netherlands I would suggest that you could have or consider the possibility of having dual language Dutch and English. Other thing ive placed two otders because on the first order ive placed ive only wrote the model number there's also a serial number and a service number. I had to ask chat gpt for this. Also there's other companies like you but we would always prefer as you are in the Netherlands. Try to incentive the comnuty of DIY ( do it yourself)) repairers to load videos and forums. Most of of just cannot afford new devices this is why we are here and that will defenetly boost the rating of your website. Many thx Rui
C M
Carl M.

Snelle service

Snel een passend vervangingsonderdeel gekregen. Fixpart levert een prima service, daarentegen zou Bosch een exemplaar kunnen ontwerpen dat steviger is. Dit is namelijk de tweede keer dat dit flessenrek kapot gaat. En als je dan kijkt naar het kleine stukje plastic dat het gewicht van 5 grote flessen zou moeten kunnen dragen kun je op twee vingers natellen dat dit rek vroeger of later afbreekt.

Duidelijke site en snel geleverd

Mijn 37 jaar oude Miele t453c wasdroger had een kapotte condensator van de trommel motor. Laat in de middag bij fixpart een vervanger besteld. De volgende dag in de middag al geleverd. Ik werd steeds goed geinformeerd over de status van mijn bestelling. 's avonds condensator gemonteerd en alles draait weer als vanouds. Prima prestatie van fixpart en postnl.
Ik had een rubber voor de koelkast besteld. Helaas de verkeerde ,te lang. Echter terugsturen zonder problemen en lieve dame van de klantenservice. Heeft helemaal uitgezocht voor mij welke de goede was. Ik ben heel erg te spreken over de klantenservice. Dikke pluim en alles netjes op tijd geleverd binnen drie dagen. Dank jullie wel plus dame klantenservice.
Erg makkelijk om te bestellen.kreeg het juiste product. Maar 1 klein min puntje er zat geen beschrijving bij hoe ik dit moest monteren daarin schroef jes er bij kreeg en ik niet wist hoe ik dat moest gebruiken. Ik heb een rvs koelkast waar het rubber tussen een plastik rand en het rvs geklemd zat en niet in een gleuf gedrukt was zoals in een introductie filmpje op jullie site.