123planten.nl

8.926 reviews in totaal   808 reviews verzameld gedurende de afgelopen 12 maanden

Gecertificeerd sinds: 3 mei 2024

123planten.nl voldoet aan alle Kwaliteitscriteria van Trusted Shops Het bevat o.a.:

Klanten zijn vaak tevreden over de prijs, die als gunstig wordt ervaren in verhouding tot de kwaliteit. De meeste klanten prijzen de goede kwaliteit, grootte en gezondheid van de planten. Ook wordt de zorgvuldige en beschermende verpakking van de planten vaak genoemd als positief punt. Daarnaast waarderen velen de snelle en passende afhandeling van de klantenservice. Er zijn echter ook negatieve punten: klanten uiten veel onvrede over de bezorging, met name door vertragingen, onzorgvuldige behandeling van pakketten en problemen met koeriersdiensten zoals DPD. De communicatie over bestellingen en leveringen wordt vaak als onvoldoende ervaren, vooral bij vertragingen of problemen. Ondanks de overwegend goede ervaringen met de kwaliteit van de planten, zijn er enkele klachten over beschadigingen of slechte planten. Tot slot klagen sommige klanten over trage en moeizame communicatie met de klantenservice.

Reviews123planten.nl

Zeer tevreden

Mijn vrouw en ik zochten een hoge plant voor in de woonkamer. Na 3 tuincentra bezocht te hebben, hadden we nog steeds niet de plant die we voor ogen hadden. Uiteindelijk op de site van 123 planten onze keus gemaakt. Hoewel ik huiverig was om een plant van 180 cm hoog te bestellen (voorheen alleen 2 kunstplanten besteld) , werden mijn stoutste verwachtingen overtroffen. Vakkundig verpakt en bezorgd, en voldeed royaal aan de maat die we besteld hadden. Kortom, voor mij een groot succes en ik zal met een gerust hart hier opnieuw bestellen.

Kwaliteit helaas onvoldoende, wel correct hersteld / opgelost!

De planten die ik heb besteld redden het waarschijnlijk allemaal niet. Ondanks goede grond / behandeling en voldoende water geven. E.e.a. direct doorgegeven, reactie / antwoord laat daarna nog steeds op zich wachten. Wel krijg ik erna verschillende mails om een review te geven, bij deze dan. Vandaag een update ontvangen, e.e.a. is nu goed opgepakt en correct opgelost. Complimenten hiervoor.
Ik heb een goede ervaring met jullie. Misschien is het handig om nog een wijze van behandeling toe te voegen.Later vond ik dat nog op jullie site. Heel goed verpakt en aangekomen. Plantjes doen het goed. Het bonsai boompje verliest nog veel blaadjes.
Planten uitstekend. Levering slecht vandaar 4 sterren. Aangegeven dat het niet direct bezorgd hoef te worden maar paar dagen later dan standaard. Dus dag aangevinkt waarop het geleverd moet worden. Helaas was dit een vrijdag. Het kwam pas de maandag erna. Erg jammer aangezien het een cadeau voor mijn man was en het dan op zijn verjaardag geleverd kon worden. Was een leuke verrassing geweest. Volgende keer bestel ik het maar direct.
Binnen 3 werkdagen had ik bericht gekregen van mijn klacht super Puntje voor verbetering is misschien dat na het eerste bericht van jullie je niet telkens 3 dagen moet wachten voordat jullie op mijn reactie reageren

Na meerdere heen-en weer emails probleem met terugbetaling verzacht

Na meerdere heen-en weer emails met bijbehorende foto's van de geleverde bananenplant die nogal verschilde met de foto op de website waardoor ik deze bestelde, heb ik het aankoopbedrag teruggestort heb gehad op mijn rekening.
De plant was keurig en met zorg verpakt en mooi. De bezorging verliep via DPD, waar ik erg ontevreden over ben. Met vertraging en zonder communicatie hierover kwam de plant pas na 6 dagen aan. Dankzij de manier van verpakken heeft de plant het goed doorstaan maar niet dankzij DPD. Als ik dit van te voren had geweten had ik waarschijnlijk de plant niet besteld. Tip om dit duidelijk op de website te vermelden of een andere vervoerder te kiezen.
Snel geleverd en goed verpakt. Mooie planten in goede conditie. Jammer dat er niet een tijdvak voor de levering kan worden ingesteld. DPD gaf een tijdsvak aan en dat werd niet gehaald. Vervolgens krijg je van DPD te horen dat je maar moet afwachten wanneer het wordt geleverd. maar dat heeft niets te maken met 123planten natuurlijk.
De planten zijn goed aangekomen maar ze waren ontzettend droog bij aankomst. En het was een ontzettende vervelende doos om de planten eruit te halen.

Antwoord van 123planten.nl

Hoi, Bedankt voor je mooie review! Wat fijn om te horen dat de planten goed zijn aangekomen. Jammer dat ze bij binnenkomst zo droog waren en dat de doos wat vervelend was met uitpakken. Met een lekker slokje water knappen de plantjes gelukkig snel weer op. Superbedankt voor deze waardevolle feedback, we nemen dit mee om onze verpakkingen te verbeteren!
De bestelde planten waren echt prachtexemplaren! De kneusjesbox bevatte inderdaad kneusjes MAAR daar waren ook een paar zeer mooie exemplaren bij die kunnen uitgroeien tot prachtige planten alleen spijtig dat daar niet altijd de juiste naam bijstond waardoor het moeilijker wordt om ze op de juiste manier te verzorgen. Heel tevreden!

Gezonde planten en veel keuze.

Altijd gezonde planten die prima verpakt zijn. Omdat er veel keuze in soorten en maten is plaats ik regelmatig een bestelling. Een betrouwbaar adres voor kamerplanten.

Antwoord van 123planten.nl

Goedemiddag, Bedankt voor je mooie review en het vertrouwen in ons! Wat fijn om te horen dat je steeds weer tevreden bent over de kwaliteit van onze planten, de verpakking en ons assortiment. Het is extra leuk om te lezen dat je regelmatig bij ons bestelt. We wensen je veel plezier van de planten en hopen je snel weer terug te zien! Met vriendelijke groet, Team 123
De plant ( kentia palm )zag er mooi en vol uit . De hoogte van 180 cm was krap aan , hij was eerder iets kleiner . De levering was niet fijn ,er stond dat hij zaterdags werd bezorgd . Dit werd uiteindelijk pas maandag . Ligt dat aan DPD of aan 123 planten ? Ik betwijfel of er ook zondags geleverd wordt . De plant zat in plastic en in een stevige doos met een zakje dat ervoor zorgde dat de temperatuur niet te laag werd . Hij zal uiteindelijk wel 3 dagen in de kou hebben gestaan ( ivm late levering ) maar tot nog toe doet hij het prima .
1 plantje viel bij de wortels uit elkaar. Ik dacht nou dat moet geen probleem zijn. Heb er geen foto's van gemaakt,stom Met alle aandacht geplant maar helaas niet gepakt. De bladeren verwelkte en werden bruin. Ja, ze hebben 2x in de week water gehad.

Antwoord van 123planten.nl

Hi, Dankjewel voor het achterlaten van jouw feedback. Wat jammer om te lezen dat de planten niet in gezonde staat geleverd zijn. Op jouw mailadres kom ik helaas geen overeenkomst tegen, wil je ons anders mailen op info@123planten.nl? Dan kunnen we samen kijken naar een mogelijke oplossing.
Onze bestelde plant kwam spijtig genoeg door DPD onderste boven geleverd, waardoor de plant verwoest was. Na contact met de klantendienst was er snel reactie en stellen ze voor een nieuwe plant op te sturen. Top! Wij staan net verder 'in de kou'! Er wordt geleverd met DPD, waar blijkbaar koeriers van DPD niet kunnen zien. Op d doos staat duidelijk 'THIS SITE UP' met een pijl naar boven... Ofwel is deze koerier blind of snap hij niks van het Engels. De planten die wij vorige keer al hadden besteld waren perfect, super kwaliteit, goed verpakt en een mooie prijs! Toen was er geen probleem met de koeriers, natuurlijk is 123planten niet schuldig. Ze nemen hun verantwoordelijkheid op en luisteren naar de klant. SUPER FIRMA!!!!
Planten zijn altijd goed verzorgd. Ben alleen erg slecht te spreken over de bezorging. Dit geld ook voor bijv Plantje.nl of Bloomique. Koop dus veel planten online,maar bezorging door GLS of DPD gaat letterlijk altijd fout. Men zet het in de lift van het naast mijn flat gelegen zorgtehuis van Humanitas en als de baliemedewerkster er iets van zegt zijn ze 90% onbeschoft. Ik woon in de flat ernaast op de 5e gehuurd van Woonbron. Naam staat op de brievenbus. Zelfs 1 plant na 1 weet in doos op zijn kop teruggevonden bij het restaurant. Dit betreft overigens alleen deze 2 vervoersbedrijven ,met UPS die alle pakjes bezorgen. Heb bij Bol al 5 keer klacht neergelegd. Is openbare ruimte,en is pakje kwijt betaal ik niet. Planten zelf zijn prima in orde
Planten verkeerde in goeie staat, groter dan verwacht, dus top! Bezorger ging niet zorgvuldig om met mijn pakket, gooide het neer en op z'n kop.
What you see is what you get. Snelle verwerking, levering en zeer goed verpakt en vervoerd. Ben er blij mee.
F K
Frans K.
goede planten en ze slaan aan zelfs met deze droogte mits je ze voldoende water geeft
De planten waren niet zo best toegekomen maar met de klantenservice is alles netjes geregeld en in orde gekomen

Bezorgdag later, doos in 2 delen gescheurd

De bezorgdatum had ik op donderdag gezet, ruim na de verwachte leveringstijd. Maar kreeg pas op donderdag bericht dat het was aangeboden bij pakketdienst DPD. De doos kwam totaal opengescheurd binnen dus in 2 delen. De plant zat op z'n kop erin. Zag er zielig uit. Moet nog afwachten hoe de plant aanslaat in de tuin. Had ook hydrocultuurvoeding daar besteld omdat die niet in het tuincentrum hier te koop is. Kwam niet aan het min. besteltarief, daarom had ik de plant erbij besteld. Niet fijn zoals dit nu ging.

Antwoord van 123planten.nl

Goedemiddag, Bedankt voor je uitgebreide review. Wat vervelend om te lezen dat je bestelling later is verzonden dan verwacht en dat de doos beschadigd bij je is aangekomen. We begrijpen dat dit geen fijne eerste indruk geeft, zeker niet wanneer de plant daardoor op zijn kop in de verpakking heeft gezeten. Onze excuses voor het ongemak dat je hiervan hebt ervaren. Uiteraard doen wij ons best om onze planten zorgvuldig te verpakken, maar tijdens het transport kan er helaas soms schade ontstaan. We hopen dat de plant zich goed herstelt en mooi zal aanslaan in je tuin. Mocht je merken dat de plant zich niet goed ontwikkelt als gevolg van de staat waarin deze is aangekomen, neem dan gerust contact op met onze klantenservice. We kijken dan graag met je mee naar een passende oplossing. Met vriendelijke groet, Team 123

123planten.nl

123planten is de online winkel waar je alles kunt kopen op het gebied van kamer- en tuinplanten. Daarnaast hebben wij een ruim aanbod aan bloempotten en accessoires. Ook bied 123planten alle informati...