De reviews voor www.vanlier.nl zijn constant positief. Klanten waarderen de hoge en duurzame kwaliteit van de schoenen en zijn positief over de uitstekende pasvorm, vooral bij brede of moeilijke voeten. De snelle, correcte en goed verpakte levering wordt vaak geprezen. Ook het retourproces wordt als gemakkelijk en snel ervaren. De service wordt als vriendelijk, behulpzaam en persoonlijk omschreven, met waardering voor extra's en klantgerichtheid. Daarnaast wordt de website als duidelijk, gebruiksvriendelijk en informatief beoordeeld, met eenvoudige bestel- en filtermogelijkheden.
Toch melden sommige klanten een achteruitgang of productiefouten bij de schoenen. Er zijn opmerkingen over inconsistentie in pasvorm tussen verschillende modellen. Af en toe ervaren klanten vertraging of problemen bij de levering, en bij enkele gevallen zijn er klachten over het retourproces, met name rond terugbetalingen. Ook zijn er bij uitzonderingen klachten over de klantenservice.
Reviews voor vanlier.nl
Nette oplossing VanLier na: Geen geld terug na retour zenden en faillessement van Van Lier..?
Update Okt-2025;
Enkele maanden na het faillisement en onderstaande review, mail ontvangen van Marcel van Team VANLIER / MIPACHA de nieuwe eigenaar van VanLier.
Daarin werd uitgelegd dat zij de klanten die door het faillisement schade hebben geleden benaderden op een oplossing te bieden. Inmiddels van VanLier een tegoedcode ontvangen om te gebruiken bij de aankoop van producten via de nieuwe webshop van VanLier. Uiteraard zijn zij dit niet verplicht, het 'vorige' bedrijf was immers failliet. Maar het getuigd van klasse door dit wel te doen en aan te bieden. Erg tevreden met deze oplossing en ben dus graag opnieuw klant van de nieuwe VanLier.
Juli-2025
Schoenen waren te groot.
Retour gestuurd en in die tussentijd lijkt het bedrijf failliet te zijn gegaan.
Geen contact en geen geld retour ontvangen.
Maar als het goed is ben ik daarvoor beschermt doordat ik de kopersbescherming heb aangeklikt bij jullie.
Graag verneem ik wat te doen?
Privéprofiel
Zeer dankbaar voor de hulp van Marcel van VanLier1815.com
Update:
---------
Op 27 augustus 2025 heeft Marcel van VanLier1815.com mij uit de brand geholpen door mij een code te verschaffen voor de waarde van de schoenen die ik een paar weken daarvoor had gekocht en had teruggestuurd. Nu heb ik met een hele grote korting nieuwe prachtige sneakers kunnen bestellen op zijn webshop. Dit vond ik echt geweldig en ik ben meer dan blij met VanLier1815.com. Heel erg bedankt voor de goede service.
-----------------------------------------
Bedrijf is failliet, ik heb mijn schoenen teruggestuurd op 8 augustus, een bevestiging gekregen daarvan, vervolgens een e-mail dat ik het mij toekomende bedrag terug gestort zou krijgen op dinsdag 12 augustus, vervolgens is het bedrijf failliet gegaan op woensdag 13 augustus en ik kan fluiten naar mijn centen en ik heb ook de schoenen niet meer.
Top 👍🏼
In de laatste week twee paar sneakers gekocht en zoals bij vorige aankopen is de levering heel snel binnen twee werkdagen. De schoenen zijn heel netjes verpakt. De kwaliteit van de schoenen is heel goed en zijn de prijzen meer dan waard; ze zitten goed, gaan lang mee en de afwerking is uitstekend. Daarom al jaren fan van dit merk. Wat ik ontzettend waardeer bij de laatste aankoop is het persoonlijke kaartje, bijgevoegd bij een flesje parfum. De parfum was ik al snel kwijt aan mijn man 😊
In mijn omgeving zijn er weinig winkels met dit merk, maar gelukkig is de website er. Deze is zeer aan te bevelen.
Antwoord van www.vanlier.nl
Hi Willy, bedankt voor je 5-sterren review! Wij zijn blij om te horen dat je zo tevreden bent met VANLIER. Wij wensen je veel loopplezier op je VANLIER schoenen! Groetjes, Het VANLIER team
Schoenen zo stijlvol, ik overweeg ze op te nemen in mijn testament
Het begon allemaal met een existentiële crisis. Niet over het leven, de liefde of de zin van het bestaan — neen, over mijn voeten.
Daar stond ik, in vol ornaat, klaar voor een formele gelegenheid, toen ik naar beneden keek en tot mijn afgrijzen ontdekte dat mijn schoenen eruitzagen alsof ze een kleine oorlog hadden meegemaakt. En verloren.
Enter: de Van Lier. Zwart. Halfhoog. Zo verfijnd dat ik bij het openen van de doos spontaan mijn rug rechtte en in volzinnen begon te spreken.
De verpakking was een ervaring op zich. Elk schoentje lag in zijn eigen papieren slaapzakje, alsof het net terug was van een kuurweek in een Zwitsers kuuroord. Ik verwachtte bijna dat er een klein vioolorkestje begon te spelen toen ik het deksel opende.
De glans? Onbeschaamd. De vorm? Aristocratisch. De geur? Alsof een Italiaanse lederbewerker persoonlijk in mijn woonkamer had staan zuchten van vakmanschap.
Heb ik ze al gedragen? Natuurlijk niet. Deze schoenen zijn niet voor zomaar een dinsdagmiddag bij de bakker. Ze zijn voor een gelegenheid waarbij iemand minstens een titel draagt. Of een zwaard. Of beide.
Waarom dan geen vijf sterren? Omdat ik nog niet weet of ze comfortabel zijn. Misschien loop ik er straks als een keizer. Misschien als een kreupele flamingo. Tot die tijd blijven ze veilig opgeborgen, als een erfstuk in wording. Mijn neef zal ze ooit erven, met de woorden: “Draag ze met trots, maar alleen als het écht nodig is
Antwoord van www.vanlier.nl
Beste Jeroen, Wat een mooi verslag van een existentiële schoencrisis — we hebben het hier intern met ontzag gelezen (en een beetje gegrinnikt). Wat fijn dat onze VANLIER-schoenen een dergelijk koninklijk onthaal hebben gekregen.
We hopen natuurlijk dat je ze binnenkort durft te dragen, en dat je dan niet loopt als een kreupele flamingo, maar als een keizer die zijn troon verdient. Mocht dat zo zijn, laat het ons vooral weten... dan komt dat vijfde sterretje vast vanzelf.
Dank je wel voor je prachtige woorden en je gevoel voor detail en stijl. Je neef mag zich alvast gelukkig prijzen.
Groetjes,
team VANLIER
Prachtige loafers!
Ik heb de zandkleurige Ascona loafers van Van Lier besteld. De eerste zending bleek te klein (mijn fout), het retour proces inclusief terugbetaling verliep vlekkeloos. Direct de juiste maat besteld en zeer tevreden over de snelle levering, het model en de maatvoering. Zo tevreden dat ik nóg een paar heb besteld in de kleur Navy. Aanrader!
Antwoord van www.vanlier.nl
Hi Cor, bedankt voor je 5-sterren review! Wij zijn blij om te horen dat je zo tevreden bent met VANLIER. Wij wensen je veel loopplezier op je VANLIER schoenen! Groetjes, Het VANLIER team
Kwaliteit van schoenen!
Mijn ervaring met het merk Van Lier is dat de kwaliteit van de schoenen altijd van een hoog niveau zijn. Tevens is de maat bij elke schoen gegarandeerd dezelfde maat, dus je grijpt nooit naast een verkeerde maat. Mijn voordeel is ook nog dat de Van Lier schoen smal uitvalt zodat deze goed om de voet zit.
Antwoord van www.vanlier.nl
Hi, bedankt voor je 5-sterren review! Wij zijn blij om te horen dat je zo tevreden bent met VANLIER. Wij wensen je veel loopplezier op je VANLIER schoenen! Groetjes, Het VANLIER team
Ik was nog op zoek naar licht bruine sneakers, maar die waren er niet in mijn maat in de outlet. Nu afgeprijsde taupé sneakers besteld.
Altijd super netjes ingepakt en verzonden in een doos die precies om de schoenendoos past. Daar kunnen veel online-winkels nog wat van leren (veel te groot volume ten opzicht van de inhoud).
Antwoord van www.vanlier.nl
Duidelijk website met goede filters zodat je precies kan zien wat er beschikbaar is in jouw maat. Daarnaast is de prijs prima en worden de schoenen snel verzonden. De schoenen zelf hebben voor mij een perfecte fit dus ga binnenkort nog een ander paar bestellen.
Top winkel
Ik ben supertevreden over mijn aankoop bij Van Lier. De loafers zijn niet alleen stijlvol en van topkwaliteit, maar zaten ook direct als gegoten. Wat het extra bijzonder maakte, was de leuke verrassing die erbij zat — echt oog voor detail en klantbeleving! Je merkt aan alles dat Van Lier aandacht heeft voor vakmanschap én service. Aanrader!
Antwoord van www.vanlier.nl
Hi Ab, Dankjewel voor het delen van je 5-sterrenreview! Wij zijn blij om te horen dat je zo tevreden bent met VANLIER. Wij wensen je veel loopplezier op je VANLIER schoenen! Groetjes, Het VANLIER team
Mooie klassieke Oxford schoen
Mooie klassieke cognacbruine gladleren van Lier veterschoen met een comfortabele rubberen zool. Het beste van 2 werelden zonder dat je meteen ziet dat er geen leren zool onder zit. Mooi onder een pak, maar staat ook goed onder een casual outfit. Mooi accent dat de donkerblauwe kleur van de zool terugkomt in de veter
Antwoord van www.vanlier.nl
Hi Robert, bedankt voor je 5-sterren review! Wij zijn blij om te horen dat je zo tevreden bent met VANLIER. Wij wensen je veel loopplezier op je VANLIER schoenen! Groetjes, Het VANLIER team
Snelle levering, helaas vallen al deze schoen ( de nette en sportieve) echt groter uit en hebben wij de zending retour moeten sturen.
Dit kun je gemakkelijk aanmelden op de site, daar je keuze van retour maken en de instructies opvolgen.
Prachtige, degelijke kwaliteisschoenen
Opnieuw schoenen bij van Luer besteld. Het is het enige merk wat goed past aan mijn brede voet. Maar ook heel belangrijk! Ze blijven mooi en degelijk. We hopen dat van Lier na de doorstart toch een plaats in de markt mag houden. Wij zijn fan!
Stijlvolle eenvoud
Van Lier schoenen draag ik bij speciale gelegenheden, als ik er een beetjes netjes op wil staan. Ik ben er voorzichtig op, zodat ze altijd mooi blijven. Perfekte prijs voor zo'n degelijk vakwerk!
Antwoord van www.vanlier.nl
Hi, bedankt voor je review! Wij zijn blij om te horen dat je tevreden bent met jouw aankoop, en hopen je snel nogmaals te kunnen helpen! Groetjes, Team VANLIER
Zeker hun prijs meer dan waard. Ik draag al tientallen jaren naar tevredenheid en zorgeloos Van Lier schoenen. Op dit moment heb ik 6 paar nog in gebruik. In al die jaren met plezier de ontwikkelingen meegemaakt.
Antwoord van www.vanlier.nl
Hi Wim, bedankt voor je 5-sterren review! Wij zijn blij om te horen dat je zo tevreden bent met VANLIER. Wij wensen je veel loopplezier op je VANLIER schoenen! Groetjes, Het VANLIER team
Snel besteld en de dag daarna bezorgd. Het verpakking materiaal was precies afgemeten en dat is fijn en zeker niet vanzelfsprekend. Het product was zoals altijd de juiste maat.
Blij mee!😊
We hadden de loafers gespot bij een schoenenzaak, helaas niet meer in de maat die ik zocht. Op de website nog wel te krijgen en pp €60,- goedkoper!
Besteld en dag daarna kon mijn man ze al aan! Blij mee!
Antwoord van www.vanlier.nl
Hi Brenda, bedankt voor je 5-sterren review! Wij zijn blij om te horen dat je zo tevreden bent met VANLIER. Wij wensen je veel loopplezier op je VANLIER schoenen! Groetjes, Het VANLIER team
Het behoeft geen toelichting. Je word gewoonweg blij van de schoenen.
Ik snap echter niet waarom Van Lier zijn financiële zaken niet op orde heeft.
Alles heeft een oorzaak waar je op in kan grijpen.
Antwoord van www.vanlier.nl
Hi Dick, bedankt voor je 5-sterren review! Wij zijn blij om te horen dat je zo tevreden bent met VANLIER. Wij wensen je veel loopplezier op je VANLIER schoenen! Groetjes, Het VANLIER team
Ik vind post nl een klantvriendelijker bezorgdienst, de DHL bezorger belt aan en loopt meteen weg, als je er wat van zegt haalt hij alleen maar zijn schouders op. Het is voor mij een no go als ik wat moet bestellen en het wordt door DHL bezorgd
Beter aangegeven
Ik heb maat 45. Maar er zit verschil in maat 45 en maat 45. Waar het ene paar perfect past kan mijn grote teen bij het andere paar amper naar binnen. Jammer dat dit niet wordt aangegeven.
Overigens fijne schoenen (als ze passen). Verzending en retour efficiënt! Top.
Antwoord van www.vanlier.nl
Hi Peter, Bedankt voor je review! Fijn dat je dit punt aankaart – we nemen het mee en kijken hoe we het kunnen verbeteren. Hopelijk tot de volgende keer!
Van Lier schoenen hebben brede leest, en zitten voor mijn voeten dan altijd goed.
Bij verstoringen in de verzending loopt het proces niet goed. Ik kreeg een beoordelingsverzoek terwijl ik de schoenen eerder niet had ontvangen.
Hoe reviewss werken bij Trusted Shops
Op de bedrijfsprofielen van Trusted Shops vind je drie soorten reviews. Geverifieerde reviews zijn verzameld door bedrijven die lid zijn van Trusted Shops en zijn geverifieerd. Reviews zonder label zijn proactief geschreven door gebruikers en zijn niet geverifieerd. Bedrijven kunnen ervoor kiezen om reviews van andere beoordelingsplatforms toe te voegen aan hun bedrijfsprofiel. Deze zijn gemarkeerd als geïmporteerd en worden niet meegenomen in de algemene review. Geïmporteerde reviews worden niet geverifieerd.