melitta.nl

2.859 reviews in totaal   1.000 reviews verzameld gedurende de afgelopen 12 maanden

Klanten zijn erg tevreden over de koffiesmaak en het aroma, die als heerlijk en vol worden omschreven en vaak beter worden gevonden dan bij andere merken. De snelle en correcte levering en de duidelijke communicatie rondom verzending worden gewaardeerd. Ook het eenvoudige en intuïtieve gebruik van de apparaten, evenals het gemak van schoonmaken en onderhoud, krijgen veel lof. Het geluidsniveau van de machines wordt door velen als positief ervaren, omdat de apparaten stiller zijn dan verwacht. De klantenservice wordt gezien als behulpzaam en oplossingsgericht. Tot slot wordt het ontwerp en de bouwkwaliteit van de apparaten geprezen om het mooie uiterlijk en de degelijkheid. Enkele klanten geven aan dat het geluidsniveau soms toch als storend wordt ervaren. Ook zijn er negatieve ervaringen met de communicatie van de klantenservice. Daarnaast vinden sommige gebruikers de bouwkwaliteit te plastic en kwetsbaar. Het water- en/of bonenreservoir wordt regelmatig als te klein ervaren, waardoor deze vaak bijgevuld moet worden.

Reviewsmelitta.nl

Geen Duitse degelijkheid, maar een plastic teleurstelling (2/5 sterren)

Ik kocht de Melitta Purista in de veronderstelling dat het een mooie toevoeging aan de keuken zou zijn, vergelijkbaar met apparaten van bijvoorbeeld Smeg in dezelfde prijsklasse. Helaas is de machine zwaar tegengevallen. ​Design en materiaal: We kozen specifiek voor de 'mat'-versie, denkend dat het apparaat volledig mat zou zijn. In werkelijkheid is er slechts één klein onderdeel mat uitgevoerd; de rest is van een vreselijke kwaliteit plastic. Het voelt absoluut niet als de verwachte Duitse degelijkheid, maar als een goedkoop plastic apparaat. ​Koffiekwaliteit: De koffie die eruit komt is simpelweg niet goed af te stellen. Natuurlijk begrijp ik dat dit geen Jura of La Marzocco is, maar van een machine van rond de €400 mag je wel een fatsoenlijk bakje koffie verwachten. Ter vergelijking: een Smeg-automaat kost ook een paar honderd euro en heeft een heel kleine zetgroep, maar perst er tenminste nog een prima espresso uit. Melitta krijgt dat bij deze Purista gewoon niet voor elkaar. ​Service en retour: Het retourproces liep in eerste instantie wat moeizaam omdat het via Duitsland verloopt, maar dit is uiteindelijk allemaal prima opgelost. Voor de service geef ik dan ook dik 5 sterren. De 2 sterren van deze review zijn puur en alleen voor het apparaat zelf, want dat is het helaas niet waard. ​Conclusie: Het apparaat is in mijn optiek te duur voor wat je krijgt, voelt goedkoop aan en presteert ondermaats. Voor mij wordt het doorsparen voor een Jura of een ander kwaliteitsmerk, want de Melitta Purista laat ik voortaan links liggen.

We hebben gekozen voor de Easytop met chroomaccenten

We hebben gekozen voor de Easytop met extra chroomagenten vanwege de luxere uitstraling. De gezette koffie smaakt aromatischer dan die van ons 25 jaar oude DE-Technivorm GCS apparaat, dus lekker. Ook is de koffie goed heet, het warmhoudplaatje gaat na 40 minuten automatisch uit. De zettijd voor 10 koppen (=max) is ongeveer 8-9 minuten. Tot zover de positieve punten; toch zou het ontwerp beter kunnen. Het is wat onhandig om de kan te plaatsen, de druppelstop in de filterhouder (met veer) moet met enige kracht omhoog gedrukt worden. Door de vorm van de kan (dikbuikje) is het moeilijk om het laatste uit de kan te schenken. De druppelstop werkt niet altijd goed, waardoor er wat koffie op het warmhoudplaatje kan komen. Door deze pinten geen 4, maar 3 sterren.

A communicatie en product zijn uitstekend

A communicatie verloopt vlot. B het Epos koffiezetapparaat een mooi doordacht ontwerp en ( ff oefenen welke voorkeur men prefereert)koffie smaakt lekker en met klein puntje Buisman helemaal goed . Vergeet niet de filter voor het malen eronder te zetten haha
Uitstekend apparaat, doordat je aan de voorkant bij elk kopje de sterkte en de hoeveelheid kunt instellen voor ieder wat wils. Gebruikt vrij veel water en de lekbak moet dus vaak geleegd worden. Wel even nadenken waar je het neerzet dus.

service adequaat

Op zich is de service adequaat. Maar je krijgt voa de website op een specifieke vraag niet meteen een persoon te spreken; ik snap dat een charbot veel standaardvragen efficient kan verwerken maar mijn probleem mbt de zetgroep was geen standaardvraag. Overigens kreeg ik later wel een persoonlijke reactie van een medewerker.
Goede machine. Voordeel voor mij was het feit dat de zetgroep kan worden schoon gemaakt. Hij gebruikt erg veel water. Spoelt voor, spoelt na maar dat zal vast uiteindelijk als resultaat hebben dat ie langer meegaat dan de kruis die ik hiervoor had.
Kleine en stillere machine zonder melksysteem. Alleen geschikt voor zwarte koffie. Heel goed in te stellen, bijv. op hoeveelheid en sterkte. Voor een cappuccino gebruiken we een apart apparaat voor veel betere melkschuim. De koffie is lekkerder dan bijv. een Philips machine. Getest doordat we altijd dezelfde merk koffie gebruiken.

Geweldige service

Na jarenlang intensief gebruik ging ons oude koffiezetapparaat kapot. We hebben gelijk weer een nieuw koffiezetapparaat gekocht. Helaas had deze een mankement. We hebben contact opgenomen met Melitta en kregen nog wat adviezen. Die hebben we opgevolgd maar dat was helaas niet de oplossing. Uiteindelijk hebben we het koffiezetapparaat teruggestuurd en binnen enkele dagen stond het geld op onze rekening. Weer een nieuw koffiezetapparaat besteld en die doet het perfect. Conclusie: Een heel goede service.

Beter dan de vorige versie!

Verzending vanaf Duitsland. De track en trace is niet optimaal. Dit duurt wel een aantal dagen. Maar top apparaat, beter (warmer en stiller) dan de vorige versie, waar we er al 4 van hebben gehad. Ook de prijs rechtstreeks is voordeliger! We zijn er blij mee.
De purista zet lekkere koffie. Onze oude is bijna 5 jaar meegegaan en de purista is super makkelijk schoon te maken. Dat is echt een prè. Om al deze pluspunten weer dezelfde gekocht.
Supersnel antwoord, enorm leuke mailwisseling met Brenda en vlot het bestelde item per post ontvangen. Bedankje gestuurd EN daarop kreeg ik een bonus-cadeautje toegestuurd. Nou, wat wil een mens nog meer?

Lang leve de Purista

De Purista koffiemachine past perfect bij wat ik zoek in een koffiemachine: eenvoud, betrouwbaarheid en vooral goede koffie. Geen overbodige functies, maar een strak ontwerp en een uitstekend resultaat in het kopje. Daarnaast ben ik erg blij dat ik ervoor heb gekozen om via de officiële website te bestellen. De levering was binnen één dag in huis, zelfs sneller dan verwacht.

Veel beter dan mijn oude Philips

Na jarenlang een volautomatische espressomachine van Philips te hebben gebruikt, ben ik overgestapt op een Melitta. In dagelijks gebruik vind ik de Melitta op meerdere punten duidelijk beter. Het bonen- en waterreservoir zijn makkelijker bij te vullen dan bij Philips. Ook de lekbak is beter doordacht: het metalen rooster is steviger en houdt zelfs een klein espressokopje goed op zijn plek. Bij mijn Philips trilde een klein kopje soms weg, met gemorste koffie als gevolg. Ook het vlottertje dat aangeeft wanneer de lekbak vol is, werkt bij Melitta betrouwbaarder. De koffie is merkbaar heter dan bij mijn Philips, wat de smaak duidelijk ten goede komt. Daarnaast is er een handig knopje om eenvoudig de gewenste hoeveelheid koffie per kopje in te stellen. Alles bij elkaar voelt de Melitta degelijker en prettiger in gebruik. En dat voor dezelfde prijs – of zelfs minder – dan een vergelijkbare Philips-machine.

Melitta Coffee Machine Perfect Milk

I have been using the Melitta coffee machine for two weeks now, and I am very impressed. Having previously used a Krups machine, I intentionally chose this model over others with more complex beverage options, and I’m glad I did. Key Features & Performance: Flavor Profile: The coffee taste is excellent. While I used to prefer espresso roasts with my old machine, I now use medium roast beans with the Melitta because it brings out a much more intense and richer aroma. Ease of Use: Adjusting the coffee-to-water ratio manually is incredibly simple. The "Perfect Milk" feature allows me to make delicious cappuccinos whenever I want. Milk System: One of my favorite features is the ability to draw milk directly from the carton—it’s very practical. Build Quality: The body design and material quality of the device are top-notch. Cleaning & Maintenance: The cleaning process is very straightforward. The water drip tray and coffee grounds container slide out from the front for easy emptying. Additionally, the side panel opens up, allowing for a quick and easy weekly cleaning of the brewing mechanism. Things to Consider: The only minor drawback is that the water tank and bean hopper are a bit small, requiring more frequent refills if you drink a lot of coffee. Overall: If you prioritize ease of use, practical cleaning, and high-quality coffee aroma, I highly recommend this machine.
De espressomachine is inderdaad geruislozer dan menig ander apparaat wat we eerder hebben gehad! Ook de koffie is zoals bij onze kleine ‘gewone’ koffiezetter, super heet. Wij zijn er erg blij mee!
De Solo is verbeterd(het was mijn 2e). De prijs was gunstig, de verzending snel. Wat beter kan is aangeven wanneer de vervoerder komt(track & trace).
De prijs. Wat beter kan is de prijs van schoonmaakproducten. De aangeboden onderhoudspakketten zijn duurder dan de losse producten. Echt service had geweest om een klein servicepakketje gratis mee te leveren bij een nieuwe koffiemachine. Dan heb je een klant voor het leven. Nu ben ik op zoek gegaan naar een goedkoop alternatief. Nog een verbetering: doe er een nederlandse handleiding bij als u naar nederland verkoopt.

Puristen geeft echt volautomatisch lekkere espresso!

Volautomatisch is ook echt volautomatisch. Makkelijk en goed te bedienen. Wel even de handleiding doorlezen. De koffie is heerlijk, met uiteraard goede bonen.

Goede service en fijn apparaat.

Behalve dat het netjes op tijd werd geleverd, is het een heel fijn apparaat. Eenvoudig te bedienen, en uitstekende koffie. Met de bijbehorende app kun je allerlei zaken heel eenvoudig uitzoeken. Kortom een heel tevreden koffie liefhebber.

Heerlijke koffie voor ieders smaak.

Dit is mijn 2e apparaat. Ik heb dezelfde gekozen omdat de vorige heerlijke koffies maakte. Ook deze doet dat weer. Ik ga hem beter onderhouden zodat hij een nog langer leven krijgt dan de vorige. Die was 8 jaar oud.